Dr.TAn pijnreductie

Niets is zo vervelend als een pijn die constant aanwezig is en uw dagelijks leven op een negatieve manier beïnvloed. Eerst zult u proberen de pijn te doorstaan om vervolgens een pijnstiller te nemen om de pijn draaglijk te maken. 

Veel voorkomende pijnklachten zijn bv pijn aan de elleboog (tennisarm), frozenshoulder, knieklachten, rugklachten etc.

Maar u kunt hierbij ook denken aan complexere klachten zoals fybromialgie, insomnia, stress etc.

Helaas komt het regelmatig voor dat ook pijnstillers en mogelijk verschillende therapieën niet meer helpen om de pijn te verminderen.

De Dr.Tan balansmethode is een specialistische acupunctuurmethode die de pijn in het lichaam kan verminderen. Bij pijn is er een stagnatie van bloed en vocht op een lokale plek. De pijnlijke plek wordt níet met acupunctuurnaalden behandeld, maar juist een andere plek of plekken op het lichaam. Hierdoor wordt het meridiaan systeem gebalanceerd en wordt daardoor de stagnatie die de pijn veroorzaakt opgeheven. Dit is een zeer effectieve manier van pijnbestrijding waarbij de pijn weg blijft omdat de oorzaak van de pijn wordt weggenomen. Hierdoor wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd wat weer positief is voor het herstellen van de klacht.

Om deze behandelingen goed te kunnen geven heb ik diverse scholingen over de balansmethode van Dr.Tanmethode gevolgd bij Kris Oosting van de QingBai academie voor Chinese geneeskunde.