behandeling van Post-covid klachten

 

Met het inzetten van acupunctuur kan de energie in het lichaam worden geactiveerd en voelt men zich na een aantal behandelingen alweer veel energieker.

Het coronavirus heeft een ernstige bedreiging voor de mens opgeleverd sinds het eerste geval op 31 december 2019 werd gemeld in Wuhan in China. Het treft tot op heden nog steeds mensen op verschillende manieren. De meeste mensen die besmet raken, hebben lichte tot matige symptomen en herstellen binnen korte of langere tijd. Helaas is er ook een groep mensen die langdurig klachten tgv het coronavirus blijven houden.

Mensen klagen dan voornamelijk over vermoeidheid, longproblemen, slechte eetlust, misselijkheid, braken, een vol gevoel, verminderede reuk- en smaakvermogen en problemen met de spijsvertering.

Binnen de Chinese geneeskunde wordt er bij deze patiënten geanalyseerd waar de disbalans binnen de orgaansystemen plaats vindt. Aan de hand van deze analyse kan er een gericht behandelplan worden opgezet en er een gerichte behandeling worden ingezet. De behandeling kan worden ingezet met acupunctuur, het gebruik van moxakruid om het meridiaansysteem te verwarmen en/of het inzetten van een cuppingbehandeling.